Bidragen som du troligen själv bidragit med till föreningen har varit ovärderligt stöd i arbetet. Vi i föreningen jobbar helt ideellt och jobbet gör vi eftersom vi anser att Dalavind som naturexploatör och Orsa Besparingsskog som företag inte ensamma ska vägleda Orsaborna. Det skulle vara förödande både för Orsaborna själva och alla som vistas i södra Sveriges sista vildmark menar föreningen.

Följande har pengarna hjälp till med fram tills nu.

– En informationsfolder på hela 16 sidor. Vi producerade text och bilder medan vi hyrde in layout och tryck. Foldern har blivit tryckt i 4000 exemplar. För att spara pengar delade vi själva ut dom till förhoppningsvis alla hushåll i Orsa kommun.

– Vi har själva sponsrat med en hemsida och skapat en webbshop där alla som vill själva kan köpa merch som T-shirts, klistermärken, kepsar och kampanjknappar.

– Föreningen har annonserat i lokaltidningen Orsakompassen två gånger, hela uppslag! Det är verkligen inte allt för billigt att annonsera i olika medier och även om vi i föreningen jobbat för att hålla nere kostnaderna så har ert stöd varit ovärderligt!

– Just nu kör vi en jingel i radio Siljan om att rädda Orsa Finnmark för kommande generationer, den rullar ett tag framöver. – Föreningen har tryckt upp över tusen klistermärken ”Nej Vindkraftsindustri mitt Orsa Finnmark” som vi delat ut till olika intressegrupper i Orsa.

– Vi körde, som ni säkert sett eller läst, en mycket välbesökt infoträff på Hansjö bygdegård. Där hyrde vi in ett medieföretag för att videodokumentera informationen. Vi har lagt ut infoträffen i sin helhet på Youtube. Vi kommer släppa uppdelade klipp inom kort för den som bara vill titta på en del. Annonsering genomfördes inför träffen, kort sagt det går pengar att genomföra saker bra.

– Vi håller på att trycka planscher som ska ut på olika ställen. Allt det här är möjligt tack vare alla bidrag från er!

Just nu så önskar vi exempelvis att kunna informera mer i tidningarna via annonsplatser.

Vill du bidra är vi tacksamma – swisha en slant! Varje bidrag är ökar chansen att Orsasborna gör kloka val 9 juni. 👍

Swishnummer: 123 – 556 84 80

Tags:

Comments are closed