Knappt har bläcket hunnit torka kring uppgörelsen mellan Dalavind och OX2 så kommer bolaget på obestånd. Nu är OX2 till salu och högstbjudande just nu verkar ”EQT Infrastructure VI” ligga bäst till att ta över det kurskollapsade företaget OX2 som Dalavind valt att samarbeta med i projekten på Orsa Finnmark.  Samtidigt blinkar varningslamporna rött i börsvärlden.

I slutet av 2023 hade OX2 ett aktievärde på närmare 90 kr, nu fick man ett uppköpsbud på 60 kr per aktie, en nergång med nästan 35 %.

Det blir ofta en snårig bolagsdjungel när man tittar på bolagsstrukturer hos vindkraftsbolag. Dalavind s.k. stabila partner visade sig inte alls vara stabila och är nu till salu.

Just nu har man fått ett uppköpserbjudande från ”EQT Infrastructure VI” som genom ett annat bolag Otello BidCo AB lämnat ett erbjudande att ta över samtliga aktier. Även Peas Industries AB är inblandade som genom sitt dotterbolag Peas Industries Invest AB (allt så inte samma som Peas Industries AB) Här har tydligen en jävssituation uppstått ovanpå allt. I slutänden skriver OX2 att det handlar om tvångsinlösen för att få allt att fungera. Hur ägandeskapet till sist ser ut bakom alla kulisser återstår att se.

Hos Dalavind berättar man för omvärlden att OX2 lägger stor vikt vid att hitta rätt ägare. Frågan är om det fortfarande gäller eller om det är den som budar högst på aktien. Vi tror att de flesta förstår svaret på det. Oavsett slutgiltigt namn eller bolagsstruktur är det bolaget Dalavind valt att samarbeta med i Orsa Finnmarksprojekten.

Källor:

https://www.ox2.com/sv/pressrum/pressmeddelanden/2024/uttalande-fran-ox2s-oberoende-budkommitte-med-anledning-av-det-offentliga-uppkopserbjudandet-fran-eqt-infrastructure-vi

https://www.borskollen.se/nyheter/27/8-aktier-dar-varningslampan-lyser-klarrott-nedsidan-ar-100-procent

Tags:

Comments are closed